Corul de Fete al Seminarului Teologic Ortodox Arad va cânta alături de Corul Național de cameră Madrigal

Corul de fete al Seminarului Teologic Ortodox din Arad, aflat sub ocrotirea Sfintei Mucenițe Cecilia, protectoarea muzicii (bisericești) și a muzicienilor, a fost selectat să participe alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” la spectacolul intitulat „Săptămâna Patimilor”, parte a Turneului național de Paști care va fi susținut în mai multe orașe din țară (Arad, Timișoara, Alba-Iulia și Cluj-Napoca).

Evenimentul va avea loc la Filarmonica din Arad miercuri, 13 aprilie, începând cu ora 19.00.

Corul de fete a fost selectat, alături de alte patru formații de elevi (două din oraș și alte două din județ). Elevele vor interpreta alături de renumitul cor bucureștean fragmente din Prohodul Domnului și troparul Paștilor – „Hristos a înviat!”.

Corul de fete al Seminarului Teologic din Arad a fost înființat în anul 2019, la inițiativa domnului profesor Marius Lăscoiu-Martin (care este și dirijorul formației corale) și a elevelor dornice de a se alinia la programul muzical al elevilor seminariști. În repertoriul formației se află piese bisericești, patriotice, folclorice și populare în diferite aranjamente muzicale; la una sau mai multe voci.

Arhid. Prof. Călin-Dan Teuca

Directorul Seminarului Teologic Ortodox Arad