Olimpiada Națională de Religie ortodoxă (clasele V-VIII), desfășurată în municipiul Târgu-Mureș

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2022, la Târgu-Mureș, se desfășoară Olimpiada Națională de Religie ortodoxă pentru elevii de gimnaziu. Evenimentul a debutat prin oficierea slujbei de Te-Deum de către Părintele Arhiepiscop Irineu, la biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică din municipiul reședință de județ.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în perioada 27 aprilie – 1 mai 2022, la Târgu-Mureș, se desfășoară Olimpiada Națională de Religie ortodoxă (clasele V-VIII). Evenimentul este organizat de către Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, Instituția Prefectului – Județul Mureș, Consiliului Județean Mureș și Primăriei Municipiului Târgu Mureș. Derulată în premieră în județul Mureș, Olimpiada Națională de Religie ortodoxă reunește 183 de elevi de gimnaziu din întreaga țară și 43 de profesori însoțitori.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei a avut loc miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 15.00, la biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică din Târgu-Mureş. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, prezent în mijlocul participanților, a oficiat slujba de Te-Deum, iar la final a rostit o alocuțiune. Buna organizare și desfășurare a evenimentului se datorează implicării deosebite a prof. dr. Sabin-Gavril Pășcan, Inspector Școlar General al județului Mureș, și a părintelui prof. dr. Claudiu Chiorean, Inspector de Religie al județului Mureș.

Joi, 28 aprilie, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș, cei 183 de elevi au susținut proba scrisă, lucrările urmând a fi evaluate de către comisia centrală, alcătuită din profesori de Religie ortodoxă. Vineri, 29 aprilie, de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara. Apoi, elevii vor vizita Cetatea medievală din centrul istoric vechi al municipiului. Olimpiada Națională de Religie ortodoxă se va încheia sâmbătă, 30 aprilie, prin festivitatea de premiere a olimpicilor.

Sursa:https://reintregirea.ro/olimpiada-nationala-de-religie-ortodoxa-clasele-v-viii-desfasurata-municipiul-targu-mures