Praznicul Floriilor în Parohia Chesinț

În după amiaza zilei de duminică, 17 aprilie 2022,  când credincioșii ortodocși  sărbătoresc praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, în biserica parohială din Chesinț, a avut loc întrunirea Cercului misionar-pastoral Lipova, coordonat de părintele Florin-Dan Ardeuan, parohul acestei localități.

În cadrul acestei întruniri s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către soborul de preoți, avându-l în frunte pe Părintele Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, în prezența numeroșilor credincioși din parohie și satele învecinate.

În cuvântul de învățătură Părintele Iustin Popovici a vorbit despre praznicul de astăzi și efectele tămăduitoare ale Sfintei Taine a Maslului în viața credincioșilor, precum și importanța rugăciunilor pentru cei bolnavi și în suferință.

Tot astăzi, în foișorul din curtea Bisericii Ortodoxe Chesinț a avut loc expoziția de pictură pe sticlă ,,Lumină în sufletul meu”. Artiștii, peste 40 de copiii din ciclul primar și gimnazial din localitățile Chesinț și Neudorf, au pictat timp de o lună icoane și tablouri biblice, deslușind astfel tainele picturii pe sticlă. Toate fazele specifice acestui tip de pictură au fost parcurse de către copii, de la conturarea desenului, până la așezarea foiței de aur sau argint. Rezultatele muncii lor au depășit așteptările vizitatorilor, aceștia fiind uimiți de frumusețea lucrărilor expuse. Toate lucrările au fost vândute, iar din fondurile obținute va fi finanțată o excursie pentru micii artiști.
La invitația părintelui paroh Dan-Florin Ardeuan, au onorat evenimentul de la Chesinț cu prezența: Părintele Protosinghel Dr. Iustin Popovici, domnul Dănuț Codrean, primar al comunei Zăbrani, domnul viceprimar Daniel Petrescu, consilieri locali, precum și numeroși părinți și enoriași din Parohia Chesinț.
,,Lumină în sufletul meu” este un eveniment finanțat de Primăria Comunei Zăbrani și Consiliul Local Zăbrani, organizat de Centrul de Informare și Promovare Turistică Zăbrani în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Chesinț, Școala Gimnazială Chesinț și Centrul de Recreație și Dezvoltare Personală Sfântul Stelian Chesinț.

Prof. Anca Artimon