PS Emilian Crișanul a slujit la hramul Mănăstirii Crișan

În ziua sărbătorii Izvorului Tămăduirii, vineri, 29 aprilie 2022, Mănăstirea Crișan din județul Hunedoara și-a sărbătorit hramul. Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, alături de soborul de preoți și diaconi.

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a rostit cuvântul de învățătură, despre sărbătoarea acestei zile care ne arată că harul vindecător al lui Hristos Cel răstignit și înviat se revarsă în Biserică, în Sfintele ei Taine și rugăciuni, în mod deosebit, prin dragostea, milostivirea și mijlocirea Maicii Domnului. Într-o lume marcată de boală și suferință, avem nevoie de acest „Spital” în care ne vindecăm – Sfânta Biserică – unde primim iertarea păcatelor și harul sfințitor și tămăduitor.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rostit la finalul slujbei un cuvânt de mulțumire adresat Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, soborului slujitor, reprezentanților autorităților centrale, județene și locale și tuturor credincioșilor prezenți, iar apoi a acordat acte de cinstire binefăcătorilor așezământului monahal.

Sursa:https://episcopiadevei.ro/index.php/2022/04/29/izvorul-tamaduirii-hramul-manastirii-crisan-3/

Foto credit: Glasul Cetății