Ziua Veteranilor de Război

Ministerul Apărării Naționale a pregătit săptămâna aceasta, ca în fiecare an, aproape 1.800 de daruri pentru cei 1748 de veterani și cele 43 de văduve de război din România.

Pregătirea coletelor a făcut parte din campania „Recunoștință veteranilor de război” care are loc în această perioadă pentru a marca Ziua Veteranilor de Război.

La acțiune s-a alăturat și Jandarmeria Română, prin general de brigadă Liviu Uzlău, prim-adjunct al inspectorului general, care a lăsat scris pe fiecare cutie cu daruri pentru veterani un mesaj personalizat de mulțumire și recunoștință.

Începând din 2007, România își sărbătorește anual veteranii de război în data de 29 aprilie, în semn de recunoștință pentru că au făcut posibilă suveranitatea și însăși existența statului român.

Regele Carol I a instituit titlul de „veteran de război” la 29 aprilie 1902, informează Agerpres, după Războiul de Independență (1877-1878), în care și-au sacrificat viața 10.000 de ostași.

În cel de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat 92.000 de militari decedați și peste 800.000 de răniți, dispăruți, prizonieri, răniți și invalizi.

Drepturile veteranilor de război sunt reprezentate de Asociația Națională a Veteranilor de Război, membră a Federației Mondiale a Vechilor Combatanți, cu sediul la Paris.

Foto: Facebook / Ministerul Apărării Naționale – www.mapn.ro

https://basilica.ro/ziua-veteranilor-de-razboi-ministerul-apararii-a-trimis-aproape-1800-de-daruri-pentru-ei/