În a doua zi de Paști, în acest an, Biserica noastră l-a prăznuit și pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Sfântul Gheorghe s-a născut in Capadocia, din părinți creștini.
A trăit în vremea împăratului Dioclețian (sec. al IV-lea). Datorită vitejiei și victoriilor sale, ajunge conducător de armată. În anul 303, împaratul Dioclețian va începe lupta împotriva creștinilor. Au fost dărâmate lăcașuri de cult, interzise adunările creștinilor, arse cărțile sfinte, iar cei care refuzau să aducă jertfa zeilor erau uciși. În fața acestei situații, Sfântul Gheorghe nu se ferește să-și mărturisească credința în Hristos, motiv pentru care va fi întemnițat. Va fi supus la diverse chinuri, dar nicio tortură nu l-a făcut să renunțe la credința sa. Pentru că nu s-a lepădat de credința în Hristos, Sfântul Gheorghe este condamnat la moarte prin decapitare, în ziua de 23 aprilie 304, rămânând de atunci zi de praznuire.
Astfel, una dintre mănăstirile de frunte ale Eparhiei Aradului, Mănăstirea Feredeu, are acest hram, al Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Praznicul Învierii Domnului împreună cu sărbătoarea Sfântului Gheorghe au o legătură teologică esențială, deoarece Sfinții Bisericii sunt aleși de către Dumnezeu ca mijlocitori ai noștri, sunt locuitori ai Împărăției lui Dumnezeu și mărturisitori ai Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
La ceas de îndoit Praznic, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, a fost prezent la mănăstirea amintită mai sus, săvârșind Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, o parte dintre ei fiind viețuitori ai sfântului locaș, administrat cu multă râvnă și pricepere de către Părintele Stareț Arhim. Ilarion Tăucean. Răspunsurile liturgice au fost date de către psalții mănăstirii iar cuvântul de învățătură al Ierarhului a fost o rememorare a vieții Sfântului Gheorghe cu câteva considerații legate de bucuria pascală dată de Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.
Ziua liturgică s-a încheiat printr-o agapă frățească la trapeza Mănăstirii unde toți cei prezenți s-au bucurat împreună și au mărturisit comuniunea harică a Sfinților prin Învierea Domnului, prăznuită în această sfântă perioadă pascală.
Arhid. Claudiu Condurache