Consfătuire Națională ASCOR

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Galați găzduiește Consfătuirea Națională ASCOR din perioada 13-15 mai 2022, filiala aflându-se în an aniversar, la trei decenii de la fondare.

Delegați din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment sunt pr. prof. dr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional, și Mihai Paraschiv, responsabil cu activitățile și relația cu ONG-urile de tineret.

În cadrul acestei întruniri, vor fi centralizate rapoartele de activitate pe anul 2021 şi vor fi stabilite proiectele care vor fi organizate în acest an la nivel local şi central.

Pe parcursul celor trei zile, lucrările consfătuirii naționale se vor desfășura la Aşezământul social „Sf. M. Mc. Pantelimon” – Lacu Sărat, judeţul Brăila.

Programul a fost deschis vineri, 13 martie, cu participarea la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum, oficiate în capela aşezământului social.

Pe lângă lucrările consfătuirii, ascoriștii vor participa și la alte activităţi organizate în diferite locaţii din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Cu acest prilej vor fi lansate albumul foto „ASCOR Galaţi 30” şi un film de prezentare a principalelor activităţi desfăşurate de această filială în anii de activitate neîntreruptă de la Dunărea de Jos.

Evenimentul se va încheia duminică, 15 mai, cu participarea tinerilor la Sfânta Litrughie arhierească de la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

Foto: Arhivă Basilica.ro

Consfătuire Națională ASCOR: Întrunirea se desfășoară în Arhiepiscopia Dunării de Jos

https://www.edj.ro/mai-2022/7180-lucrarile-consiliului-national-a-s-c-o-r