Ierarhi români în vizită la Mitropolitul grec al Austriei

Ierarhii români prezenți la Viena pentru sfințirea Bisericii „Sfântul Ștefan cel Mare” s-au întâlnit sâmbătă, 11 iunie, cu Înaltpreasfințitul Părinte Arsenois Kardamakis, Mitropolitul grec al Austriei. 

Delegația română a fost formată din PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, PS Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului și PS Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Programul a inclus vizitarea a trei lăcașuri de cult din Viena precum și a spațiilor administrative ale Mitropoliei grecești.

„A fost o întâlnire cordială, în cadrul căreia Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Arsenios a evidențiat buna colaborare cu Mitropolitul Serafim și a exprimat bucuria unei bune colaborări cu preoții ortodocși români din Austria, mai ales în privința învățământului religios”, a transmis Pr. Emanuel Nuțu, parohul Bisericii „Sfântul Ștefan cel Mare” din Viena.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a transmis ierarhului grec un cuvânt de salut din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a mulțumit pentru ospitalitate. De asemenea, a reiterat necesitatea unei lucrări misionare comune pentru binele comunităților ortodoxe din Austria.

Au fost rememorate întâlnirile semnificative dintre Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, precum momentul sfințirii Altarului Catedralei Mântuirii Neamului.

Tot în aceeași zi, în colaborare cu fundația Pro Oriente, ierarhii români au vizitat și Catedrala „Sfântul Ștefan” din Viena.

Foto credit: Pr. Emanuel Nuțu

https://basilica.ro/viena-ierarhi-romani-in-vizita-la-mitropolitul-grec-al-austriei/