IPS Părinte Timotei a participat la Vecernia festivă a celei de-a douăzeci şi treia promoţii a Seminarului Teologic Ortodox Arad

În seara zilei de 2 iunie 2022 a avut loc ultimul eveniment din seria celor prilejuite de absolvirea elevilor care fac parte din a douăzeci și treia promoție a Seminarului Teologic Ortodox Arad.

Tradiționala „Vecernie festivă” a avut loc în Paraclisul din curtea Seminarului arădean și a fost săvârșită în prezența ÎPS. Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, cu participarea preoților profesori din cadrul Seminarului, în frunte cu Părintele Director Călin-Dan Teuca.
În cuvântul său de învățătură, ÎPS. Părinte Dr. Timotei Seviciu a transmis absolvenților să fie „lumini ale lumii”, făcând o frumoasă legătură între Praznicul Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, eroi care sunt, în primul rând militarii, dar și cei care se jertfesc pe altarul culturii și al științei.
Totodată, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat absolvenții să fie mândri că au fost elevi în cadrul Seminarului Teologic Ortodox Arad, sfătuindu-i să fie trăitori și mărturisitori ai credinței ortodoxe pentru tot restul vieții lor.
Mulțumirile s-au îndreptat și către familiile absolvenților, care au fost alături de ei la acest moment special.
Nu în ultimul rând, Părintele Arhid. Prof. Călin-Dan Teuca, directorul Seminarului arădean a încheiat această festivitate printr-un cuvânt de mulțumire adresat tuturor celor prezenți și mai ales ÎPS. Părinte Dr. Timotei Seviciu, felicitând în același timp toți absolvenții celei de-a douăzeci și treia promoții, dar și făcându-i să conștientizeze chemarea pe care o au, așa încât „lumina” vieții lor să se răsfrângă asupra lumii.

Prof. Cătălin-Iulian Drăgan, secretarul Seminarului Teologic Ortodox Arad