Biserica Ortodoxă Variașu Mare în haine de Praznic

Astăzi, 02.06.2022, varieșenii au sărbătorit hramul Bisericii lor, Înălțarea Domnului. Astfel, ca la orice sărbătoare, au avut și oaspeți. Îi amintim pe primarul comunei Iratoșu, domnul Papp Attila, pe viceprimarul comunei Iratoșu, domnul Baniciu Anton Florin, pe directorul Școlii Gimnaziale Iratoșu, doamna profesor Joarză Ancuța, precum și pe domnii ingineri Orga Simion, prieten vechi și bun al Parohiei Variașu Mare, mereu atent la nevoile acesteia, și Telek Ocsi.

De asemenea, au fost prezenți și preoții comunității, părintele Lazăr Flavius și părintele Gyorgy Zoltan. Fiecare dintre cei prezenți și-au exprimat bucuria de a fi în mijlocul credincioșilor din Parohia Variașu Mare, acum, la ceas de sărbătoare, iar părintele Lazăr Flavius și părintele Baba Lucian au oficiat slujba Parastasului pentru eroii neamului.

La Sfânta Liturghie și la slujba Parastasului pentru eroi au asistat și elevii Liceului Special „Sfânta Maria” Arad, dimpreună cu profesorii lor, deoarece întotdeauna trebuie să existe o bună colaborare între Biserică și Școală, iar copiii și tinerii zilelor noastre trebuie să Îl cunoască atât pe Dumnezeu („Lăsați copiii să vină la mine și nu-i opriți…” Luca 18,16), cât și pe cei care s-au jertfit pe câmpul de luptă sau prin închisori pentru credință și țară.

 Carina A. Baba