Instalarea noului preot în parohia Ciuntești

Seara zilei de 14 august, la timpul Vecernie cu Litie, a fost o zi cu o dublă însemnătate pentru credincioșii parohiei Ciuntești, aceștia primindu-și noul păstor sufletesc, în persoana părintelui Bobeica Ovidiu.

Slujba Vecerniei cu Litie a fost oficiată în Biserica parohială din Ciuntești, de un sobor de preoți, din care au făcut parte Prea Onoratul Părinte Protopop Zaha Adrian Protopopul Ineului, Pr. Răzvan Săcui de la Parohia Ignești, Pr. Ros-Roman Ioan Sorin de la parohia Buhani și Pr. Bobeica Ovidiu. La finalul slujbei, din binecuvântarea ÎnaltPreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, părintele Zaha Adrian, Protopopul Ineului, a dat citire Hotărârii Permanenței Arhiepiscopiei Aradului de numire a Pr. Ovidiu Bobeica, ca preot al Parohiei Ciuntești, oficiind instalarea tânărului preot, ca paroh al acestei parohii. Acesta i-a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, evidențiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredințează.

Noul preot al parohiei Ciuntești, a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru învrednicirea de a fi hirotonit preot și pentru toate binefacerile revărsate asupra sa și asupra familiei sale, a mulțumit deopotrivă ÎnaltPreasfințitului Părinte Timotei pentru frumoasa misiune de a fi păstor sufletesc al credincioșilor din parohia încredințată spre păstorire.

Mulțumiri au fost aduse și Preaonoratului Părinte Protopop, preoților slujitori,precum și tuturor cedincioșilor prezenți la acest eveniment important al întregii comunități din parohia încredințată,care au fost alături de noul preot și familia acestuia.

Un emoționant cuvânt de mulțumire, a fost adus de către Părintele paroh, către familie  care prin dragostea și sacrificiile lor, l-au sprijinit necontenit, în dorința de a ajunge să fie astăzi un slujitor al Domnului, propovăduitor al Evangheliei lui Hristos.

La final, toți cei prezenți l-au felicitat pe noul preot, luând parte la o agapă frățească.

Pr. Ros-Roman Ioan-Sorin