Praznicul Adormirii Maicii Domnului – Hramul Bisericii Ortodoxe din Arăneag

În cursul zilelor de 14/15 august clopotele sfintei noastre biserici au chemat la rugăciune întreaga comunitate a localității, la acestea adăugandu-se un număr foarte mare de credincioși din rândul ” Fiilor Satului” veniți din toate părțile țării.

La săvârșirea Sfintei Liturghii am avut deosebita plăcere de al avea în mijlocul nostru pe Pr Bara Adrian din Parohia Micalaca Nouă , care a rostit un frumos cuvânt de învățătură cu referire la Pericopa Evanghelică citită la Sfânta Liturghie.Dupa Sfânta Liturghie în fața Sfintei Biserici la crucea ridicată de Maghici Elena cu familia, în memoria tatălui Maghici Manase, erou al satului, s-a săvârșit slujba de sfințire si binecuvântare a crucii la care a participat și Arhidiaconul Hodrea Gheorghe.

În continuare întreaga comunitate s-a deplasat la Muzeul Etnografic al satului unde s-a oficiat slujba de sfințire. Aici studentul la Teologie Pingică Laurențiu, fondatorul Muzeului a prezentat celor de față istoricul obiectelor expuse.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu nădăjduim ca acest obicei al întâlnirii fiilor satului in localitatea noastră să fie păstrat și pe viitor ca o tradiție.

Laurențiu Pingică