Liturghie Arhierească de praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Hodoș-Bodrog

În ziua praznicului, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Hodoş-Bodrog înconjurat de un ales sobor ieromonahi şi preoţi.

Din soborul slujitor au făcut parte și: Protos. Grigorie Timiș, starețul mănăstirii; Arhim. Dr. Teofan Mada, exarhul mănăstirilor; Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural; Protos. Dr. Nicolae Tang, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, Pr. Prof. Dr. Ioan Tulcan, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad; Pr. Conf. Dr. Vasile Pop şi alţi părinți de la parohiile din vecinătate.

Cuvântul de învățătură rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a fost despre „Sinaxarul zilei” din care se citează confirmarea din partea Mântuitorului, a slujirii Maicii Sale, prin fericirea celor ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc pe el. Se subliniază mai ales sfârșitul vieții Maicii Domnului, întrucât este împreună cu brâul Maicii Domnului, ultimele sărbători ale anului bisericesc, o sărbătoare mare și una mică, adică Adormirea în sensul ei tainic de trecere la viață împreună cu Fiul ei ca o încoronare a întregii ei vieți jertfelnice, lăsând brâul ca semn de întărire în credință pentru cei ce o vor cinsti.

Numeroşi credincioşi s-au spovedit şi împărtăşit cu Trupul şi Sângele lui Hristos.

Răspunsurile liturgice au fost asigurate de către părinții din obștea mănăstirii și membrii Grupului vocal Sfântul Ioan Hrisostom.

Părintele Protos. Dr. Nicolae Tang a mulţumit Chiriarhului pentru prezența, în aceste zile, la Mănăstirea Hodoș Bodrog. ,,Slujirea și cuvântul de învățătură a Înaltpreasfinției Voastre a încununat efortul ascetic al obștii mănăstirii dar și al pelerinilor, nu numai din aceste două zile ci din întregul post al Maicii Domnului. Ierarhii Aradului dintotdeauna au fost prezenți la acest praznic în Mănăstirea Hodoș-Bodrog pentru a binecuvânta și pentru a hrăni prin cuvânt pelerinii din Banat și Crișana. În această binecuvântată tradiție se înscrie și slujirea Înaltpreasfinției Voastre din aceste zile”.

Arhid. Claudiu Condurache