Cerc pastoral-misionar în Parohia Sântana I

Joi, 15 septembrie 2022, Parohia Sântana I, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.

Întrunirea a început la ora 17, în biserica parohială. Alături de preoții din Cercul pastoral-misionar Zărand au fost și P. C. Părinte Gheorghe Gligor, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului și P. Cuv. Părinte Dr. Iustin Popovici, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Aradului. Discuţiile avute au fost pe tema referatului susţinut de către părintele Nicolae Rădulescu, preot paroh la Sântana I. În referatul prezentat: ,,Semne văzute însoţitoare ale rugăciunii: închinarea cu semnul Sfintei Cruci, îngenuncherea, prosternarea, ridicarea mâinilor, metanii mici şi metanii mari, a vorbit despre însemnătatea rugăciunii, despre efectele rugăciunii, despre rugăciunea în vremurile actuale, apoi a prezentat gesturile care însoțesc rugăciunea în viața credinciosului. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.

La finalul discuţiilor, preotul paroh, Nicolae Rădulescu, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Preot Adrian Crainic