Sfintirea primei creșe cu program sportiv din România            

Miercuri, 26 Octombrie 2022 în Parohia Ortodoxă Aradul Nou s-a săvârșit slujba de sfințire și inaugurarea primei creșe cu program sportiv din România și singura creșă din parohie, care funcționează într-o clădire aparținând Grădiniței PP 14 din Arad.

Într-un cadru festiv, cei doi preoți ai parohiei au sfințit creșa, iar la final P.C. Părinte paroh  Teodor Faur a rostit un cuvând de învățătură în care a amintit implicarea continuă a Bisericii, prin binecuvântarea ierarhilor, în toate activitățile Școlii. Deasemenea a oferit în dar mai multe icoane cu Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință și ocrotitorul parohiei, mai multor invitați la eveniment, implicați în modernizarea creșei, printre care se numără și  gimnasta română de talie mondială, multiplu medaliată olimpică, mondială și europeană – Simona Amânar – actualmente arbitră de gimnastică.

Această unitate de învățământ a avut bucuria de a intra în atenția mai multor instituții care s-au implicat în modernizarea ei. Dacă anul trecut școlar era într-o stare deteriorată și improprie pentru copii, prin purtarea de grijă a Asociației Cetatea Voluntarilor, aceasta a beneficiat de un proiect de reabilitare totală și modernizare. Alături de acești oameni cu suflet mare s-au alăturat și cei din Federația Română de Baschet, Federația Română de Gimnastică, Fundația Ion Țiriac, Primăria Arad, mai multe companii și nu în ultimul rând Biserica. Clădirea, care era în stare insalubră, a fost modernizată în cadrul mai multor lucrări care au durat un an și jumătate.

La finalul ceremoniei, Anamaria Nyeki Popa a adus un cuvânt de mulțumire și un îndemn de „a avea mereu foarte mult curaj” tuturor sponsorilor și susținătorilor Asociației Cetatea Voluntarilor, incluzând aici și Biserica și a înmânat mai multe diplome de merit din partea Domnului Carol-Eduard Novak – ministrul Sportului din Guvernul României. Una din aceste diplome a fost oferită Asociației Ortodoxe Sf. Mare Mc. Gheorghe Aradul Nou prin părintele Gabriel Cosmin Mariș în calitate de președinte al acesteia.

O mare surpriză a fost și mesajul video transmis pentru acest eveniment de către Nadia Elena Comăneci – prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Aceasta a lăudat inițiativa și lucrarea Asociației Cetatea Voluntarilor dar și pe cei care o susțin.

Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe Aradul Nou, ONG ce funcționează cu binecuvântarea ierarhului în cadrul Parohiei Ortodoxe Aradul Nou pe planul social și educațional, a donat la începutul anului școlar pentru această creșă două aparate de aer condiționat și două televizoare, în valoare de 6 000 lei. Banii pentru achiziționarea acestor produse au provenit din colectele organizate anul acesta în biserica parohială în urma confecționării de mărțișoare și ornamente de Paști în tehnica quilling și fimo. Toate acestea au fost realizate de copiii din grupa de cateheză  duminicală, copii ce păstrează această tradiție de 7 ani, anual bănuții fiind direcționați prin produse specifice către spitale sau unități școlare.

Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe – Aradul Nou