Ziua Recoltei în Parohia Ortodoxă Cuied

Dintotdeauna Biserica şi Scoala au fost strâns legate una de cealaltă, formând o comuniune indisolubilă peste veacuri.

Mulţumitori fiind lui Dumnezeu pentru acest frumos parteneriat, astăzi, 19 octombrie 2022, la iniţiativa Doamnei director Marc Sorina, şi a Doamnelor învăţătoare şi educatoare Velicu Gabriela, Rechtenvold Florica şi Bortiş Miluţa, dimpreună cu Părintele Paroh Coşeri Bogdan, ca „Ziua Recoltei“ să fie cinstită şi în satul Cuied.

Părinţii alături ce copiii lor au răspuns afirmativ acestei invitaţii, contribuind fiecare cu diferite daruri şi prinoase de fructe şi legume, pâine de casă, zacuscă, must din struguri, toate la un loc fiind dăruite ca semn de mulţumire pentru dragostea lui Dumnezeu revărsată peste truda de toate zilele a ţăranului român.

De obicei părinţii sunt cei care pregătesc în taină surprize pentru cei mici. Însă astăzi rolurile s-au inversat.

Toţi cei prezenţi au fost încântaţi de un program extracuricular de poezii şi cântecele deosebite, adresate toamnei ce de curând s-a aşternut peste lume.

La finalul acestui eveniment, Părintele Coşeri Bogdan a oficiat slujba de binecuvântare şi sfinţire a prinoaselor şi a strugurilor, oferindu-le tuturor celor de faţă prescuri sfinţite ca hrană duhovnicească.

Mulţumirile au fost îndreptate în mod accentuat către Dumnezeu, fără de care nu putem face nimic, şi către cei ce s-au ostenit pentru ca totul să decurgă frumos.

Preot Bogdan Coșeri