Instalare de preot paroh în Parohia Aradul Nou, Protopopiatul Arad

La ceas de seară, credincioșii Parohiei Aradul-Nou, au fost prezenți la slujba Vecerniei, în cadrul căreia a avut loc prezentarea și instalarea Părintelui Consilier Silviu Faur, ca preot paroh al acestei comunități de seamă a Aradului.
Totodată, la slujbă au luat parte preoți-membri ai Permanenței Consiliului Eparhial, dar și clerici din municipiu, autorități locale (menționând aici pe Domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, Domnul Călin Bibarț, Primarul Municipiului Arad, Domnul Sergiu Bâlcea, Deputat în Parlamentul României, ș.a.) și mulțime mare de credincioși.
În prezența și cu binecuvântarea Chiriarhului, după săvârșirea slujbei Vecerniei, Preaonoratul Părinte Flavius Petcuț, Protopop al Aradului, a rostit un cuvânt de învățătură în care e evidențiat lucrarea preoțească a noului paroh, dar și o omagiere a fostului preot paroh, Teodor Faur, care a deservit Parohia Aradul-Nou din anul 2010, și până în prezent, când se retrage din lucrarea administrativă de Paroh și se pensionează. După acest cuvânt, Protopopul a înmânat noului Paroh cheile bisericii și Sfânta Evanghelie ca simboluri ale autorității de conducere a oficiului parohial și de păstorire duhovnicească a credincioșilor.
În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului adresează din partea Centrului Eparhial mulțumire familiei preoțești Faur Teodor și Silviu pentru misiunea în Parohie și munca în Eparhie, punctând momentele importante în care aceasta și-a arătat contribuția la tot ceea ce este spre propășirea bisericească a Eparhiilor Aradului, precum și a Hunedoarei, vreme de decenii. De asemenea, a arătat și meritele altora dintre preoții ce au păstorit Parohia Aradul-Nou și pe care i-a cunoscut îndeaproape, prețuindu-i după cuviință.
Apoi, a luat, cuvântul Părintele Teodor Faur, care, vizibil emoționat, a făcut referire la misiunea preoțească din Parohia Aradul-Nou, la împlinirile pe care le-a avut, dar și la încercările prin care a trecut, Dumnezeu fiind întotdeauna temeiul de slujire a aproapelui în misiunea preoțească.
La final, Pr. Silviu Faur a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru noua misiune de slujire în parohia încredințată, și tuturor celor care i-au fost aproape în formarea sa duhovnicească ca și preot, începând de la părinții trupești, apoi preoții cu care a slujit în fosta sa Parohie, Arad-Șega I, precum și credincioșilor care i-au fost aproape în slujirea preoțească.

Arhid. Claudiu Condurache