Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului a împlinit 15 ani de existenţă

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în urmă cu 15 ani a fost deschisă şi dăruită spre folos obştesc Cantina Socială „Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului.

Ani de rugăciuni înălţate Sfântului ocrotitor şi „ajutător al celor credincioşi” pentru ca beneficiarii să nu ducă lipsă de hrana cea de toate zilele. Vorbim, astăzi, despre 140 de persoane vulnerabile, pentru care această masă caldă oferită gratuit, de luni până vineri, e sinonimă cu speranţa la viaţă.

Coordonată de vicar eparhial al Arhiepiscopiei Aradului, preot Gheorghe Gligor şi de asistent principal social Gianina Ştefănuţ, Cantina Socială „Sfântul Ierarh Nicolae” este susţinută, pe bază de donaţii, de către parohiile din oraş şi judeţ, dar şi de societăţi comerciale şi persoane fizice cu suflet mare. Credincioşi pentru care vorbele apostolului Luca au mare preţ:

„Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura”.

Lunar prin Cantina Socială „Sfântul Ierarh Nicolae” sunt distribuite peste 6.500 de porţii de mâncare, iar anual, aproximativ 80.000 de porţii cu mâncare oferită gratuit ajung pe masa celor năpăstuiţi de soartă.

În paralel, se derulează şi un proiect european intitulat „Masa pe roţi” pentru bunicii comunităţii, prin care zilnic sunt distribuite 170 de porţii de mâncare. Beneficiari sunt pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani cu o pensie sub 1.500 de lei.

Dragostea faţă de Dumnezeu o vedem prin cea faţă de oameni. Mulţumim tuturor binefăcătorilor credincioşi din tot cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului care ne-au sprijinit, de-a lungul celor 15 ani de activitate neîntreruptă a Cantinei Sociale Sf. Ierarh Nicolae, atât financiar cât şi prin donaţii în produse” – spune pr. Gligor Gheorghe.

Daniel Scridon

Sursa:https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/o-masa-calda-pentru-cei-napastuiti-1638685/