CONCERT DE COLINDE ÎN PAROHIA CĂRAND

În data de 11 decembrie 2022, începând cu ora 16:00, în parohia Cărand, protopopiatul Sebiș, în prezența oficialităților locale și a unui număr însemnat de credincioși, a avut loc concertul de colinde intitulat „Iisuse, bine ai venit!”.

Prin implicarea directă a părintelui paroh Florin Ioan Gașpar, a preotesei Maria Carmen Gașpar, dar și a credincioșilor parohiei Cărand, în seara zilei de 11 decembrie, a avut loc tradiționalul concert de colinde, aflat acum la a V-a ediție. Parohia gazdă a fost reprezentată de gemenele Alina și Roxana Moisă și cele trei grupuri vocale înființate de PC pr. Florin Ioan Gașpar: grupul de femei, grupul de bărbați „Strănarii din Cărand” și grupul vocal mixt „Sfântul Nicolae”. Invitații concertului au fost: Maria Brădean, Ciprian Tărșan, Ciprian Lipovan și Alexandru Pop Zărăndean, care au interpretat pe rând câte un buchet de colinde tradiționale românești.

PC pr. iconon stavrofor Florin Ioan Avram de la parohia Prunișor, a prezentat concertul din această seară și a evidențiat foarte frumos, atât din punct de vedere pastoral-duhovnicesc, cât și din punct de vedere teologic, importanța perioadei în care ne aflăm, o perioadă de pregătire pentru primirea Pruncului Iisus, în inimile și casele noastre. Acesta e explicat de-a lungul mai multor intervenții, ce înseamnă cu adevărat să stai cu Dumnezeu la masă de Crăciun și ne-a învățat că dincolo de fastul exterior, Crăciunul înseamnă bucurie duhovnicească, trăită și mărturisită în și prin colinde. Poporul român s-a născut colindând sau altfel spus, colindele au însemnat de-a lungul existenței sale istorice o predare – primire a credinței în Pruncul Iisus, ce se naște în ieslea din Betleem.

Concertul s-a încheiat cu binecunoscuta colindă „O ce veste minunată”, cântată de toți cei prezenți.

Pr. Dr. Florin Ioan Gașpar