Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului a concertat la Arad

Vineri, 2 Decembrie 2022, în sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, membrii Coralei Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, conduși de părintele arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru, au susținut un concert de colinde, sub genericul „Colindă-ne Doamne”.

În cadrul acestuia, această prestigioasă corală, cu nenumărate premii și medalii obținute la concursurile și festivalurile internaționale la care a participat, a prezentat un amplu program, prin care a încântat publicul arădean cu  prelucrări corale ale multora dintre colindele noastre tradiționale, colinde religioase, dar și cântece de Crăciun din repertoriul internațional.

În deschiderea evenimentului, Corala Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime” din Arad, condusă de părintele diac. Laviniu Morariu, au prezentat câteva colinde în aranjament pentru cor mixt.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, care împlinește astăzi 38 de ani de la întronizarea sa ca episcop al Aradului, dar și pentru împlinirea a 13 ani de la ridicarea Eparhiei la rangul de Arhiepiscopie, a primit din partea domnului Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, un frumos coș de flori, în semn de prețuire și recunoștință pentru felul în care s-a așezat, în decursul vremii, în conștiința și atenția arădenilor. În încheiere, IPS Părinte Timotei a adresat un cuvânt de binecuvântare în cadrul căruia le-a mulțumit membrilor Coralei Armonia, dar și membrilor Coralei Catedralei Arhiepiscopale din Arad pentru această seară minunată, în care cei prezenți s-au bucurat de o atmosferă cu totul deosebită. De asemenea, i-a felicitat pe oaspeții veniți de la Constanța pe care i-a asemănat cu Apostolii Mântuitorului, care au știut întotdeauna să mărturisească Evanghelia în toate ținuturile.

La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Acest eveniment a fost prezentat de preotul Vlad – Sergiu Sandu, fiind organizat de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului.

Protos. Dr. Iustin Popovici

Foto: Florin Viorel Buza