Grupul catehetic „Sfântul Ioan Rusu” al parohiei Groșeni, la ceas de aniversare națională în slujirea aproapelui, la Spitalul Clinic Județean Arad, secția Pediatrie

De ziua națională a României, 1 decembrie 2022, copiii parohiei Groșeni, din cadrul Protopopiatului Ineu, ce fac parte din grupul catehetic „Sfântul Ioan Rusu”, sub coordonarea preacucernicului părinte paroh, pr. ic. stavr. Sas Radu, și-au manifestat dorința ca în această zi de sărbătoare pentru toți românii, să fie în slujirea aproapelui, adică să fie alături de copiii aflați în suferință și să aducă un „balsam” de mângâiere în sufletul și trupul rănit de neputințe trupești ai copiilor de la Secția II de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic județean Arad.

Astfel, în zorii zile părintele paroh, împreună cu micii misionari și filantropi ai parohiei au purces spre cercetarea celor bolnavi, gândindu-se că în ziua în care fiecare român ar trebui să fie fericit, s-au dus să aducă un cuvânt, o urare de bine și o veste bună care să aducă mângâiere în sufletele copiilor încercați de neputințe și suferințe trupești, urmând astfel poruncii Mântuitorului Hristos „să vă iubiți unii pe alții așa cum v-am iubit și Eu pe voi”, căci și Domnul Hristos în nemăsurata Sa milă și iubire a fost Filantropul Desăvârșit.

Coordonați, după cum am spus cu multă dragoste de părintele Radu, copiii au colindat pe copiii internați de la secția de pediatrie, precum și pe cadrele medicale care se îngrijesc de acești copii. După aceea, părintele i-a îndrumat pe copii să cerceteze străvechea biserică parohială din Groșeni cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași”, care deservește acum ca biserică a spitalului, credincioșii bolnavi internați la spitalul județean.

A urmat  apoi o călătorie duhovnicească la Sfânta Mănăstire „Sfântul Simeon Stâlpnicul” din Arad-Gai, precum și la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, prin care copiii și-au bucurat sufletul în cântări de laudă și duhovnicești, în Sfântul Post al Nașterii Domnului Iisus, un post al bucuriei, în care fiecare copil a urmat îndemnul scripturisitic al preotului „toată suflarea să laude pe Domnul”.

Prof. Zau Raul