Sfântul Nicolae a adus bucurie copiilor de la grădinițele din Parohia Ortodoxă Lipova

Sfântul Ierarh Nicolae este, probabil, cel mai cunoscut și mai iubit sfânt al Bisericii noastre, și nu numai. Popularitatea de care el se bucură se datorează în primul rând generozității sale față de cei săraci și nevoiași. El este ocrotitorul prin excelență al marinarilor, pescarilor, farmaciștilor, parfumierilor, dogarilor, fetelor care urmează să se căsătorească, școlarilor și al tuturor copiilor.

Din acest motiv, în anul acesta, Sfântul Nicolae a dorit să aducă un strop de bucurie preșcolarilor din grădinițele din Parohia Ortodoxă Lipova. Pentru acest lucru a încercat să găsească câteva ajutoare care să îl sprijine și să-i împlinească dorința. Au răspuns solicitării Sfântului Nicolae oameni cu suflet bun care au dăruit cele necesare pentru ca preoții Parohiei Ortodoxe din Lipova precum și reprezentanții Asociației „Urbis Lippa” să poată achiziționa pentru copiii preșcolari din grădinițele aparținătoare Liceului „Sever Bocu” din Lipova un număr de 8 televizoare pentru a sprijinii formarea și educarea tinerei generații prin mijloace potrivite cu vârsta lor.

Astfel, în dimineața zilei de 5 decembrie, pr. Raul-Adrian Moț împreună cu pr. Alexandru Neicu de la Parohia Ortodoxă Lipova însoțiți de doamna Corina Ianotă-Dubeștean reprezentantă a Asociației „Urbis Lippa” au poposit în fiecare  grupă din grădinițele P.N. 1, P.N. 2 și P.P. din Lipova dăruind copiilor câte un televizor pentru fiecare grupă precum și câteva cadouri dulci din partea Sfântului Nicolae. Au fost însoțiți cu mare bucurie de doamna Corina Berzovan, directoarea Liceului „Sever Bocu” din Lipova, care a mulțumit pentru daruri în numele copiilor și al Liceului pe care îl conduce.

„Asociația noastră este la început de drum, fiind formată din câțiva oameni cu suflet și credință creștină ortodoxă din Parohia Ortodoxă Lipova, care ne-am gândit ca printr-o astfel de organizație să sprijinim activitatea socială, educațională și caritativă pe care Parohia Ortodoxă din Lipova o desfășoară. Sperăm ca aceste daruri, venite din partea Sfântului Nicolae, ocrotitorul tuturor copiilor, să fie de folos în procesul educațional al preșcolarilor din Lipova. Cu toate că încercăm ca și părinți să ne ferim copiii de folosirea în exces a televizorului, din păcate de multe ori nu prea reușim, acest mijloc de comunicare audio-vizuală fiind tot mai prezentă în viața copiilor noștri. Tocmai de aceea ne-am gândit, împreună cu preoții de la parohia noastră, să încercăm să educăm pe cei mici la ce anume să se uite la televizor în speranța că pe viitor aceștia vor fi mult mai selectivi în ceea ce privește folosirea lui” a declarat doamna Corina Ianotă-Dubeștean reprezentantă a Asociației „Urbis Lippa”.

Cei mai bucuroși de darurile primite au fost cei mici care au povestit ajutoarelor Sfântului Nicolae că se bucură nespus de darurile primite și că de abia așteaptă să vadă și să asculte cântecele pentru copii, colinde și povești animate pe televizoarele primite. Ei au mulțumit Sfântului Nicolae pentru dărnicia lui și au promis că în această seară își vor pregăti ghetuțele și îl vor aștepta și la casele lor cu speranța că Sfântul le va aduce și acolo câteva daruri.

Pr. Moț Raul