INSTALAREA NOULUI PREOT ÎN PAROHIA JULIȚA

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, a fost instalat noul preot paroh Lucian-Eugen Gaidoș, la Julița, de către Preaonoratul Părinte Protopop Nelu Mercea.

În Duminica a XXIX-a după Rusalii, ziuă în care pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, ne învață să mulțumim, credincioșii parohiei Julița, cu mic – cu mare, s-au adunat în Sfânta Biserică, mulțumind lui Dumnezeu pentru primirea noului păstor duhovnicesc.

Evenimentul a început cu Slujba Vecerniei, săvârșită de un de un sobor de preoți, sub protia Preonoratului Părinte Protopop Nelu Mercea. La momentul potrivit Părintele Protopop l-a prezentat pe noul preot paroh Lucian-Eugen Gaidoș, dăruindu-i Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, dar și câteva sfaturi din suflet de care tânărul preot are mare nevoie la început de misiune.

O emoție deosebită a pătruns în sufletele tuturor, atunci când noul Părinte Lucian-Eugen a primit cuvântul, mulțumind înainte de toate lui Dumnezeu, Maicii Domnului pentru toate darurile revărsate asupra familiei sfinției sale. Părintele a continuat mulțumind celei mai importante persoane din viața sa, Preotesei Denisa-Andreea Gaidoș, absolventă a Seminarului Teologic Ortodox Arad. Fiind o duminică în care am învățat să folosim cuvântul MULȚUMESC, Părintele Paroh a adus mulțumiri tuturor preoților prezenți și tuturor prietenilor și credincioșilor din parohie care l-au întâmpinat cu multă bucurie.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, pregătită la casa parohială de către credincioși în frunte cu domnul epitrop Sorin Cauțun.

Pr Gheorghe-Gabriel Juc

Parohia Vărșand