Cercul pastoral-misionar în Parohia Hălmagiu

În 26 februarie 2023, la ora Vecerniei în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai sau a Lăsatului sec de brânză, Cercul Pastoral-Misionar Hălmagiu s-a reunit pentru prima dată în anul 2023, chiar în Parohia Ortodoxă Hălmagiu.

Pentru început s-a săvârșit Vecernia de Duminică seara de către PC Pr. Bordea Cosmin-Ionuț de la Parohia Poienari, PC Pr. Pasc Liviu-Gheorghe de la Parohia Țărmure și PC Pr. Zadic Andrei-Achim de la Parohia Brusturi. Ceilalți preoți ai cercului au susținut strana, cu PC Pr. Curtuțiu Viorel de la Parohia Luncșoara și PC Pr. Dărăștean Mădălin de la Parohia Tălagiu, ca și conducători a stranei de preoți din Cercul Pastoral-Misionar Hălmagiu. Ceilalți preoți prezenți la această sfântă slujbă și în strană au fost: PC Pr. Paroh Bacoș Cristian-Mihăiță de la Parohia Hălmagiu, PC Pr. Horga Petru-Marius de la Parohia Pleșcuța, PC Pr. Florea Ioan de la Parohia Tisa, PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Nicoară Bujor de la Parohia Măgulicea și PC Pr. Briciu Ciprian de la Parohia Hălmăgel. Pe lângă preoții amintiți din acest cerc pastoral-misionar, au fost prezenți foarte mulți credincioși însoțiți de reprezentanți de seamă ai Primăriei Hălmagiu împreună cu Domnul Primar Dărău Gheorghe și a Domnului Inspector David Victor.

Apoi, PC Pr. Horga Marius de la Parohia Pleșcuța a prezentat deschis, un referat foarte bine cercetat cu tema: Forme de cinstire a persoanelor vârstnice în Sfânta Scriptură- Porunca cinstirii părinților.

La finalul întâlnirii, PC Pr. Paroh Cristian Bacoș, a mulțumit tuturor pentru prezență.

Pr. Andrei Zadic