„Bucurie în Ortodoxie” în Parohia Arad-Șega I

Biserica parohiei Arad Șega I s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de credincioși care i-au călcat pragul în după-amiaza zilei de 5 Martie 2023, cu prilejul organizării primei ediții a concertului de pricesne „Bucurie în Ortodoxie”.

Acest eveniment, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, a debutat cu săvârșirea slujbei Vecerniei, de către preoții slujitori ai acestei parohii, după care, în fața Sfântului Altar, s-au așezat interpreți precum: grupul de copii și tineri „Ilarion Felea” al parohiei, condus și dirijat de pr. Silviu-Raul Pele, grupul coral format din tineri teologi, condus de domnul profesor Adrian-Ștefan Bugyi, fiu al parohiei, Aura Maria Bonchiș, Diac. Bogdan Noghiu, inspector în cadrul Sectorului Social la Centrul Eparhial Arad, Alexandru Pop Zărăndean și pr. Marius Ciprian Pop.

Frumusețea costumelor populare așezată lângă solemnitatea hainei preoțești, în armoniile duioase și calde ale pricesnelor religioase românești au făcut ca seara aceasta să fie una, cu adevărat, a prăznuirii bucuriei.

La sfârșitul evenimentului, care a fost prezentat de pr. Vlad-Sergiu Sandu, părintele paroh Aurel Bonchiș, în calitate de gazdă, a adresat un cuvânt de mulțumire și recunoștință celor care s-au implicat și au răspuns invitației de a înfrumuseța atmosfera acestei seri binecuvântate.

Protos. Dr. Iustin Popovici