Corul Parohiei Arad-Micalaca Veche II a participat la Sfânta Liturghie în Catedrala din Vârșeț, Serbia

În Duminica Ortodoxiei, prima din Sfântul și Marele Post al Păresimilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Corul Mixt ,,Nașterea Domnului” al Parohiei Arad-Micalaca Veche II, a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, săvârșită de Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului”, din Vârșeț, Serbia.

Cu acest prilej, Corul „Nașterea Domnului”, dirijat de prof. Ovidiu Căpitan, a oferit răspunsurile liturgice la sfânta slujbă săvârșită de Preasfințitul Părinte Ieronim. Membrii corului au fost însoțiți de Părintele paroh Mircea Bupte și un grup de credincioși arădeni.

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Paulescu Costel-Virgil a primit darul hirotoniei întru diacon pe seama Catedralei Episcopale din Vârșeț.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a mulțumit Părintelui Mircea Bupte pentru împreună-slujire, membrilor formației coralei pentru înfrumusețarea slujbei prin cântările armonioase intonate, precum și oaspeților arădeni care au ales ca în această primă duminică din Postul Mare să se participe la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala din Vârșeț.

Protos. Dr. Iustin Popovici

***

Corul Mixt ,,Nașterea Domnului” al Parohiei Arad-Micalaca Veche II a luat naștere în urmă cu mai bine de 20 de ani. Repertoriul corului cuprinde trei Liturghii de mare circulaţie: Sfânta Liturghie de Gavriil Musicescu, Liturghia psaltică de Nicolae Lungu și Liturghia psaltică de Gheorghe Cucu. Pe lângă acestea corul are în repertoriu un număr mare de pricesne pentru fiecare sărbătoare religioasă de peste an, colinde şi prelucrări de folclor. De-a  lungul existenţei sale corul a luat parte la numeroase sărbători religioase, a participat la zilele cartierului Micalaca, a desfăşurat numeroase pelerinaje la mănăstiri renumite de pe tot teritoriul ţării, a cântat în spectacole caritabile, a însoțit ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române la târnosiri de biserici în țară și în străinătate. Între anii 2011 – 2014 corul a participat la Concursuri international organizate sub egida Asociației Internaționale Interkultur, obținând următoarele premii: Ohrid-Macedonia 2011 – locul al II-lea, Graz-Austria, 2012 – locul al II-lea, Praga-Cehia, 2013 – locul al II-lea și Riga-Letonia, 2014 – locul al II-lea. Din anul 2015 formația corală a fost condusă de prof. Laura-Andreea Roșu și prof. Ovidiu Căpitan, obținând pe plan national următoarele premii: Râmnicu Vâlcea 2014 – locul I, Baia Mare, 2015, festivalul Liviu Borlan – Premiul Special, Orăștie 2016 – Premiul I, 2018 – Premiul al II-lea, 2019 – Trofeul Festivalului; Baia Mare 2019 Săracă inima me’ – Marele Premiu, 2022 – a participat la a XXXI-a ediție a Festivalului concurs de muzică sacră ,,Cu noi este Dumnezeu” de la Orăștie, în organizarea Episcopiei Devei și Hunedoarei, a Consiliului Județean Hunedoara, a Primăriei Orăștie, a Protopopiatului Orăștie și a Parohiei Orăștie I.

Foto credit: Episcopia Daciei Felix