Cerc pastoral-misionar în Parohia Odvoș

În Duminica a patra din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, a avut loc o nouă întrunire a preoților din Cercul pastoral-misionar Bârzava, coordonați fiind, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de Prea Cucernicul  Părinte Viorel Iute.

Parohia Ortodoxă Odvoș a fost gazda acestei întruniri, păstorită de către Prea Cucernicul Părinte Cosmin Corâci, slujba fiind săvârșită în biserica parohială cu hramul ,,Buna Vestire ”, oficiindu-se începând cu orele 16:00, Taina Sfântului Maslu de obște, împlinindu-se astfel o tradiție veche din această parohie, potrivit căreia în fiecare an, în cea mai apropiată Duminică de sărbătoarea Bunei Vestiri, să se săvârșească această Sfântă Taină, pentru întărirea credincioșilor în această vreme a postului, care este una a luptelor duhovnicești.

Soborul preoților slujitori s-a constituit după cum urmează: Pr. Vicar Gheorghe GLIGOR – Parohia Sânicolau Mic; Pr. Viorel IUTE- Parohia Conop;  Pr. Raul MOȚ- Parohia Lipova; Pr. Alexandru NEICU-Parohia Lipova; Pr. Florin FOREA- Parohia Groșii Noi și preotul paroh Cosmin CORÂCI.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preacucernicul Părinte Vicar Gheorghe Gligor care a arătat importanța și necesitatea săvârșirii Tainei Sfântului Maslu pentru cei bolnavi trupește cât și sufletește. Totodată Preacucernicul Părinte a transmis cât de esențială este educația copiilor si tinerilor în dragoste față de Dumnezeu și Sfintele Slujbe, rolul esențial în educația copiilor avându-l părinții,  ca viitorul acestei țări să aibe un viitor mai bun și dătător de speranță.

Preotul paroh a mulțumit în încheiere preoţilor şi credincioşilor prezenţi la săvârșirea acestei sfinte Taine.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar-pastoral Bârzava, va avea loc în data de 30 aprilie , în parohia Groșii Noi.

Pr. Viorel Iute

Parohia Ortodoxă Conop