Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în Parohia Crocna

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, Părintele. Conf. Univ. dr. Lucian Farcașiu, a răspuns invitației noastre de a fi prezent în mijlocul credinciosilor parohiei în a doua seară duhovnicească a Postului Mare.

Astfel în seara zilei de 10 Martie 2023, Părintele profesor a slujit Pavecernița mică cu al doilea sfert din Imnul Acatist al Buneivestiri și a ținut un cuvânt de învățătură spre zidirea sufletească a credincioșilor. În cuvântul său, Părintele Lucian Farcașiu a vorbit credincioșilor  despre rugăciune ca mijloc de sfințire a vieții noastre, aducând numeroase temeiuri biblice și patristice, îndemnându-i pe credicioși să participe cu regularitate la sfintele slujbe, să înmulțească rugăciunea de acasă și să se ostenească cu bucurie pe calea nevoinței Postului celui Mare, ca să ajungă fiecare mai luminat, mai curat și mai bun la slăvita sărbătoare a Învierii Domnului.

În încheiere Părintele paroh a mulțumit Părintelui profesor pentru toată osteneala și ziditorul cuvânt de învățătură apreciind și misiunea pe care Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad o are prin dascălii ei, în mijlocul parohiilor, a foștilor studenți care astăzi slujesc la Sfintele Altare ale bisericilor Eparhiei noastre.

Pr. Paroh  Bej Florin