Pelerinaj la Mănăstirea Arad-Gai, cu persoane custodiate în Penitenciarul Arad

Ziua de 24 martie 2023, ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Înainteprăznuirea Bunei Vestiri, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, un grup de 24  deţinute, de la Penitenciarul Arad-Secţia Exterioară, sub coordonarea  preotului Vlad Oneț- capelan al Penitenciarului Arad, alături de ofițeri ai Sectorului Reintegrare socială  și de angajați din sectorul operativ, care au asigurat buna desfășurare a pelerinajului, au vizitat Mănăstirea Arad-Gai.

Aici au fost așteptați de către maica stareţă Ecaterina Joldeş, împreună cu toată  obștea  Mănăstirii Sfântul Simeon Stâlpnicul, care au făcut posibilă participarea persoanelor private de libertate la Sfânta Liturghie a darurilor  înainte sfințite, unde o parte dintre acestea s-au împărtășit  cu Trupul și Sângele lui Hristos, iar apoi întregul grup a vizitat  cele 3 lăcașuri de cult ale Mănăstireii Arad-Gai.

Vizita la Mănăstirea Arad-Gai a fost încheiată cu o agapă creştină, prin purtarea de grijă a maicii starețe și a monahiilor care viețuiesc în acest așezământ mănăstiresc, acestea oferindu-le fiecărei pelerine câte-o carte de rugăciuni si 2 icoane, cu Maica Domnului și cu Sfânta Preacuvioasă Parascheva.

Pe această cale aducem mulțumiri Arhiepiscopiei Aradului, Înaltpreasfințitului dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, pentru aleasa prețuire și purtarea de grijă pe care a manifestat-o în cursul anilor de păstorire, față de persoanele private de libertate, custodiate în Penitenciarul din Arad.

Mulțumire aducem și maicii Starețe Ecaterina, împreună cu tot soborul viețuitoarelor de la Mănăstirea Arad-Gai.

Preot Capelan Vlad Oneț

Șef serviciu educație – Penitenciarul Arad