Taina Sfântului Maslu de obște, în duminica a treia din post, la parohia Păuliș

În Duminica a III-a a Postului Mare, Duminică închinată Sfintei Cruci, în biserica parohiei Păuliș, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, de către preoți din cadrul cercului misionar Lipova.

Credincioșii care au participat la Taina Sfântului Maslu au arătat aleasă prețuire pentru acest eveniment, fiind prezenți în număr mare.

Din soborul de preoți au făcut parte:pr. Șirian Mircea de la parohia Radna, pr. Jivănescu Vasile de la parohia Șoimoș, pr. Ardeuan Florin de la parohia Chesinț, pr. Bachiș Ionuț de la parohia Baia și preotul paroh Ungur Daniel Nicolae.

Preotul Jivănescu Vasile de la parohia Șoimoș a pus la inima credincioșilor un bogat cuvânt despre ințelesurile Sfintei Cruci, pornind de la cuvântul Sfintei Evanghelii din această duminică.

,,Pentru societatea secolului XXI care promovează în mod deosebit tocmai iubirea de sine și cultivarea egoismului, lepădarea de sine pare de multe ori o aberație. Însă pentru Mântuitorul Hristos, lepădarea de sine este tocmai prima condiție pentru cei care doresc să-I urmeze Lui. A ne lepăda de noi mai înseamnă și a renunța la propriile noastre plăceri și dorințe și a ajuta pe cei care au nevoie reală de ajutor. Lepădarea de sine mai înseamnă așadar iubire, iertare, milostenie, umilință și smerenie. Cine nu are sau nu poate să capete aceste calități, nici nu poate fi următor al lui Hristos, pentru că El este exemplul absolut de smerenie și de umilință. El Însuși a spus: Învățați de la Mine că sunt blând și smerit cu inima și veți afla odihna sufletelor voastre (Matei 11,29). Oare câți dintre noi ne ghidăm în viața noastră după acest principiu?,,

La sfârșitul slujbei preotul paroh Ungur Daniel, a adus multumire preoților și credincioșilor prezenți, rugând pe Bunul și Atotmilostivul Dumnezeu să reverse harul său vindecător asupra tuturor.

Pr. Ardeuan Florin Dan