Bucurie duhovnicească și binecuvântare de lucrări la biserica parohiei Iratoșu, protopopiatul Arad

În duminica a treia după Învierea Domnului, a Femeilor Mironosițe, Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu preaonoratul pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului și cu diac. Bogdan Noghiu, inspector pe protocol instituțional, au poposit în Parohia Iratoșu unde s-a săvârșit rânduiala binecuvântării lucrărilor de renovare care s-au realizat la biserică (înlocuirea acoperișului, a ferestrelor și a ușilor, tencuirea exterioară și alte lucrări interioare).

Sfânta Liturghie a fost un prilej de înălțare sufletească și duhovnicească bucurie, la vremea rânduită, pr. protopop, Flavius Petcuț, citind mesajul Patriarhului Daniel la această duminică, adresat tuturor femeilor credincioase ,,mamelor și bunicilor, educatoarelor, învățătoarelor, profesoarelor de Religie și tuturor cadrelor didactice pensionare, care ne-au predat educația religioasă prin însăși viața lor, raportată la mărturisirea lui Hristos și ajutorarea aproapelui, atât acasă, cât și în grădinițe, școli, licee și universități”.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, a explicat credincioșilor prezenți, pentru o mai bună cunoaștere, învățătura Bisericii Ortodoxe despre Sfântul și Marele Mir, adică, ce este, cum se sfințește și cum se administrează, împreună cu Taina Botezului sau la primirea la Ortodoxie a celor de alte credințe, fiind mărturia prezenței darului Duhului Sfânt în viața Bisericii și a credincioșilor ei.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele prof. drd. Lazăr Flavius-Alexandru, parohul comunității ortodoxe din Iratoșu, a fost hirotesit iconom.

Student Alexandru Blaj – președinte ASCOR Arad