Cerc pastoral – misionar în parohia Grăniceri

Duminică, 30.04.2023, a treia a Sfintelor Paști,  parohia Grăniceri a fost gazda unei noi întruniri  a preoților din Cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș , coordonaţi de PC Părinte Daniel-Mirel Dumitru. Cu această ocazie, în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință și Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina”, s-a oficiat începând cu orele 18.00 Taina Sfântului Maslu de către preoții prezenți la întrunire.

Soborul preoților slujitori s-a constituit după cum urmează: Pr. Daniel-Mirel Dumitru-parohia Chişineu-Criş I, Pr. Cantemir Lipovanu-preot pensionar, Pr. Viorel Boțoc – parohia Socodor, Pr. Gabriel Gosta – parohia Șimand,  Pr. Ioan Pavel-parohia Sintea-Mare, Pr. Dan-Viorel Albiş-parohia Chişineu-Criş II, Pr. Aurel Mager- parohia Nădab, Pr. Mircea Hurdea- parohia Șimand, Pr. Ovidiu Ardelean – parohia Șiclău, Pr. Gheorghe-Gabriel Juc- parohia Vărșand, Pr. Sandu Costin- parohia Pilu, Diac. Adrian- Florin Pavel și preotul paroh Adinel Popovici.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Ioan Pavel, de la parohia Sintea- Mare, care, în cuvântul său, rostit pe marginea pericopei evanghelice de la Marcu 15,43-47, 16,1-8, a elogiat dragostea, credința și curajul femeilor mironosițe care au mers în prima zi a săptămânii, dis de dimineață la mormântul Domnului și au fost învrednicite să afle primele vestea Învierii lui Hristos, dar și să-L vadă pe Acesta înviat din morți și să devină astfel primele vestitoare sau mărturisitoare ale Învierii, numite atât de inspirat în imnografia bisericească ,,ucenițele Domnului”. Ele devin astfel un model de urmat pentru toate femeile creștine, chemate și acestea să devină purtătoare de miruri, adică să-și împodobească sufletele cu cele mai alese virtuți creștine.

Preotul paroh, Adinel Popovici, a mulțumit în încheiere preoţilor şi credincioşilor prezenţi, susținând apoi referatele cu următoarele teme:,,Bătrânețea, vârstă a înțelepciunii. Calitățile persoanelor în vârstă.’’ şi ,,Imnografia și imnologia creștină- forme de păstrare și  de transmitere a dreptei credințe”. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 07 mai , în parohia Țipari.

Pr. Daniel-Mirel Dumitru, Parohia Chişineu-Criş I