Cântecul care te cheamă la rugăciune. Ediția a XIV-a, Gurahonț

În cadrul parteneriatului dintre Biserica Ortodoxă Gurahonţ şi Liceul „Ioan Buteanu” cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, în fiecare an, în această perioadă, în Parohia Gurahonţ, în cadrul programului catehetic „Hristos împărtăşit copiiilor” se desfăşoară concursul de bătut toaca „Cântecul care te cheamă la rugăciune”, cu premii de Sfintele Paşti.

Anul acesta în data de 4 aprilie 2023 a avut loc cea de a XIV-a ediţie a concursului, care s-a desfăşurat în biserică parohială datorită vremii nefavorabile de afară.

La acest concurs au participat un număr de 80 de elevi, din parohia Gurahonț și din partea Liceului  „Ioan Buteanu” Gurahonț.

În deschiderea concursului  a fost rostită o rugăciune  și un cuvânt introducere de către preotul paroh Moț Aurelian Iulian spunând: Toaca este o formă de rugăciune adusă lui Dumnezeu, o lucrare care punctează timpul și îndreaptă atenția oamenilor de la cele trecătoare la cele veșnice. De asemenea, ea este o cale pentru ca oamenii să se înalțe spre Dumnezeu și, totodată, să se apropie unii de ceilalți. Toaca este o chemare, adresată tuturor, care îi face conștienți pe copiii și pe tinerii de astăzi asupra faptului că în lucrurile simple se găsește bucurie multă, pace și o ocazie binecuvântată de a petrece un timp de calitate, ziditor de suflet.

Apoi părintele a punctat faptul că în parohia Gurahonț concursul de bătut toacă reprezintă o tradiție începută cu 14 ani în urmă de către răposatul Pr.Ic.Stv. Moț Crăciun-Dorel, inițiatorul acestui concurs.

A urmat apoi și un scurt discurs a domnului director adjunct Vesa Ciprian,  urându-le mult succes participanților.

Concursul a fost jurizat de:

Din partea Bisericii ortodoxe Gurahonț Pr. paroh Moț Aurelian Iulian. Din partea Liceului  ,,Ioan Buteanu”, dir. adjunct Vesa Ciprian, prof. de muzică Păiușan Nicoleta și prof. de religie Muț Ana.

Au fost acordate premii și mențiuni:

Marele premiu a fost acordat elevului Lehaci Pavel de la Liceul  ,,Ioan Buteanu” Gurahonț.

Premiul I a fost acordat elevilor: Crainic Maria clasa a IV-a, Lupei Adorean clasa a VI-a, Petroman Cornel clasa I, Negru Mathea clasa a III-a, Coșar Florina clasa a IX-a de la Liceul  ,,Ioan Buteanu” Gurahonț.

Premiul al II-lea elevilor: Blidar Maria clasa a II-a, Țica Andrada clasa a IV-a, Stoian Ștefania clasa a -III-a, Peștean Alexia clasa a-IV-a, Negru Andrei clasa a-VI-a, Grosu Ana clasa a-VI-a, Dan Tudor clasa a-II-a  de la  Liceul  ,,Ioan Buteanu” Gurahonț.

Premiul al III-lea elevilor: Oarcea Sabrina clasa a-II-a, Negru Katia clasa a-III-a, Tirzuman Andrei clasa a-III-a, Popuța  Bogdan clasa a-II-a, Ander Carla clasa a III-a,  Fiț Luca clasa aVI-a, de la  Liceul  ,,Ioan Buteanu” Gurahonț  și mențiuni tuturor celorlalți elevi participanți.

De asemenea, din partea Bisericii Ortodoxe Gurahonţ fiecare concurent a primit o diplomă de participare, iconițe și dulciuri.

Preotul paroh Moț Aurelian Iulian a mulțumit conducerii Liceului ,,Ioan Buteanu” Gurahonţ, juriului și participanților spunând: ,,Iată cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a încheiat şi această ediţie care a adus multă bucurie în sufletele tinere ale elevilor, care prin trăirea lor religioasă duc mai departe obiceiurile şi tradiţiile noastre străbune și totodată arată că vor fi credincioşi de nădejde ai Bisericii noastre Ortodoxe”.

Pr. Moț Aurelian Iulian