Insula de Lectură, 100 de povești, în Parohia Bocsig

Marți, 4 Aprilie 2023, prin bunăvoința doamnelor educatoare Vug Margareta, Nicodin Lucia și Ardelean Cristiana, de la Grădinița PN Bocsig, a avut loc acțiunea 100 de de povești, Insula de Lectură, unde a fost invitat Pr. Dragoș Teodor Terentie, paroh al Parohiei Ortodoxe Bocsig.

Scopul acestei activități a fost de a crea un mediu plăcut pentru lectură copiilor și ai deprinde a se îndrepta spre citit , spre carte , pentru că în aceasta societate  în  primează mediul virtual, a îndrepta copii spre cartea adevărată, spre hârtie și mirosul specific al cărții și al bibliotecii, înseamnă ai dezvolta mintea, sufletul, înseamnă a interacționa cu alți oameni!

Cititul dezvoltă creativitatea, și memoria, iar copii au nevoie de creativitate și de o memorie bună!

Fiind perioada Sărbătorilor Pascale, părintele a adus în fața copiilor povestioare despre Învierea Domnului și iubirea pe care o are El pentru oameni!

Aceste colaborări sunt frecvente între Școala Generala din Bocsig și Parohia Ortodoxă, având multiple acțiuni comune pe parcursul anilor, având la bază protocolul de colaborare dintre Biserică și Școala.

Pr. Doru Dragoș