Conferința ,,Paștele Crucii: Cu Hristos la începutul Săptămânii Patimilor” susținută de Părintele Constantin Necula la Săvârșin

Zi de aleasă bucurie pentru comunitatea ortodoxă a cetății Săvârșinului, care  a avut bucuria și privilegiul de a călători cu Hristos prin Săptămâna Patimilor împreună cu părintele pr.prof.univ.dr. Constantin Necula, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Sfânta Liturghie a fost slujită sub protia distinsului oaspete, părintele diacon Bogdan Noghiu, inspector eparhial al eparhiei Aradului și preotul paroh. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul ”Anghelos”, al parohiei. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Necula, care a evidențiat importanța Săptămânii Patimilor care are ca și finalitate praznicul Învierii. La slujbă a participat, alături de oficialitățile locale, și doamna doctor Simona Dumitra, șefa secției de Pediatrie 2 din Arad și un număr mare de credincioși.

La sfârșitul Sfintei Liturghii părintele a primit din partea credincioșilor un buchet de flori, prescură și un suvenir care reprezintă simbolul local al Familiei Regale a României.

La invitația domnului primar Ioan Vodicean, prânzul Floriilor, s-a servit în marea familie săvârșineană, cu toți credincioșii, la sala de evenimente.

După-amiază, de la ora 17.00, părintele Constantin Necula a susținut conferința cu tema:  ,,Paștele Crucii: Cu Hristos prin Săptămânii Patimilor”, la sala de conferințe a Căminului Cultural. Aici, părintele, a introdus publicul prezent, în atmosfera deosebită a Săptămânii mari, explicând semnificația și importanța fiecărei zile din această săptămână, având  ca punct culminant Denia prohodului Domnului. Cunoscutul interpret de muzică populară, Mircea Cârțișorean a interpretat cântece religioase specifice acestei perioade.  La conferință a participat și domnul președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

,,Închinămu-ne Patimilor Tale, Hristoase, și Slăvim Sfântă Învierea Ta!”

Pr. Călin Mădăluță