Sfințire de troiță în Parohia Ortodoxă Română din Mănăștur

În Duminica a-6-a din post, la Praznicul Floriilor,în parohia ortodoxă română din Mănăștur a avut loc evenimentul religios prilejuit de slujba de sfințire a troițe nou amplasată în cimitirul parohial aflat la intrarea în sat.
Ziua a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii urmat de sfințirea ramurilor de salcie care au fost împărțite enoriașilor prezenți, iar la finalul Sfintelor Slujbe enoriașii au pornit spre cimitir pentru a lua parte la slujba de sfințire a noii troițe din lemn donată de enoriașii parohiei.
„Întotdeauna când sfințim o cruce,o troiță, putem spune că am biruit încă odată și noi cu puterea și lucrarea Crucii celei de viață făcătoare pe care s-a răstignit Mântuitorul Hristos. ”
După slujba de sfințire rânduită, preotul paroh prin cuvântul de învățătură rostit a subliniat însemnătatea și semnificația troiței pentru mântuirea sufletelor credincioșilor; totodată a adus cuvinte de mulțumire bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile, și a felicitat ostenitorii și binefacatorii parohiei care s-au implicat în realizarea și înălțarea troiței, multumindu-le de sprijinul oferit în realizarea acestei inițiative. De altfel, a adus mulțumiri preacucernicului părinte paroh Milan Strain al bisericii ortodoxe sârbe din Mănăștur alături de care se află într-o comuniune permanentă la diverse evenimente ale parohiilor înfrățite.
Evenimentul s-a încheiat printr-o agapă frățească oferită de nașii bisericii.

Pr.paroh Valentin Vasile Strâmbei