Desfășurarea etapei I a concursului „Urcuș spre Înviere” în Protopopiatul Lipova

În seara zilei de 21 aprilie a avut loc prima întâlnire cu Concursul „Urcuș spre Înviere”, ediția a II-a, organizat de Arhiepiscopia Aradului. În această seară a început desfășurarea Etapei I a concursului – pe protopopiat.

Prima desfășurare a avut loc în Protopopiatul Lipova, în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Pâncota, de la ora 16:00. Au participat coruri la secțiunea „Muzică bisericească” la categoria „coruri de copii (7-14 ani) – Parohii” și la categoria „coruri de tineri (15-25 ani) – Parohii”. De asemenea au participat și un număr de 10 copii la secțiunea „Glas de toacă” la categoriile de vârstă 10-14 ani și 15-18 ani.

Comisia de jurizare a fost formată din prof. Ovidiu Valentin Căpitan, prof. Denis Rus și pr. prof. Gabriel Streulea – inspector eparhial misionar. Concursul a fost prezentat de P. O. Părinte protopop Nelu Mercea, protopop al Lipovei.

La secțiunea „Muzică bisericească”, categoria „Coruri de copii (7-14 ani) – Parohii”, Premiul I a fost acordat Corului de copii „Acoperământul Maicii Domnului” al Parohiei Galșa, iar la categoria „Coruri de tineri (15-25 ani) – Parohii” Premiul I a fost acordat Corului de tineri al Parohiei Pâncota. La secțiunea „Glas de toacă”, categoria 10-14 ani, Premiul I a fost acordat tânărului Bulea Teodor, de la Parohia Pâncota, iar la categoria 15-18 ani Premiul I a fost acordat tânărului Stancu Andrei, de la Parohia Chesinț. Câștigătorii premiilor I s-au calificat în etapa finală a concursului, care se va desfășura vineri, 28 aprilie, ora 15:00, la Catedrala Veche din Arad.

La final copiii și tinerii, care au umplut biserica, au cântat cu toții „Hristos a înviat”. Gazdele, preot paroh Flavius Ardelean și preot slujitor Leonardo Doca, de la Parohia Pâncota, au oferit oaspeților o mică agapă.

Concluzia concursului a rămas aceeași: Toți suntem câștigători!