Desfășurarea etapei I a concursului „Urcuș spre Înviere” în Protopopiatul Sebiș

Marți, 25 aprilie, a avut loc desfășurarea etapei I a Concursului „Urcuș spre Înviere”, ediția a II-a, în Protopopiatul Sebiș. Concursul este organizat de Arhiepiscopia Aradului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Competiția din Protopopiatul Sebiș a avut loc în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Sebiș I, începând cu ora 16:00. Au participat coruri la secțiunea „Muzică bisericească” la categoria „Coruri de copii (7-14 ani) – Parohii”, la categoria „Coruri de tineri (15-25 ani) – Parohii”, la categoria „Coruri de școli gimnaziale” și la categoria „Coruri de licee”. De asemenea au participat și un număr de 10 copii la secțiunea „Glas de toacă” la categoriile de vârstă 10-14 ani și 15-18 ani.

Comisia de jurizare a fost formată din prof. Corina Teuca – Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, prof. Ștefan-Adrian Bugyi – Seminarul Teologic Ortodox din Arad și pr. prof. Gabriel Streulea – inspector eparhial misionar. Concursul a fost prezentat de P.O. Părinte protopop Beni Ioja, protopop al Sebișului.

La secțiunea „Muzică bisericească”, categoria „Coruri de copii (7-14 ani) – Parohii”, Premiul I a fost acordat Grupului catehetic „Sfântul Stelian” al Parohiei Prunișor, la categoria „Coruri de tineri (15-25 ani) – Parohii” Premiul I a fost acordat Corului de tineri „Junii Hălmagiului” al Parohiei Hălmagiu, la categoria „Coruri de școli gimnaziale” Premiul I a fost acordat Corului „Vivo” al Școlii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa” din Almaș, iar la categoria „Coruri de licee” Premiul I a fost acordat Corului Liceului Teoretic din Sebiș. La secțiunea „Glas de toacă”, categoria 10-14 ani, Premiul I a fost acordat tânărului Balota Luca, de la Parohia Dezna, iar la categoria 15-18 ani Premiul I a fost acordat tânărului Bărbătei Andrei, de la Parohia Dezna. Câștigătorii premiilor I s-au calificat în etapa finală a concursului, care se va desfășura vineri, 28 aprilie, ora 15:00, la Catedrala Veche din Arad.

La final copiii, tinerii, dirijorii, preoții și părinții, care au venit să susțină participanții, au cântat cu toții „Hristos a înviat”.

Biserica a câștigat din nou prin acești copii și tineri minunați!