Elev seminarist arădean premiat la Olimpiada Națională de Geografie de la Pitești

În perioada 9-14 aprilie 2023 a avut loc la Pitești Ediția a XLI-a a Olimpiadei Naționale de Geografie care a reunit cei mai valoroși și bine pregătiți elevi geografi din țară.

Festivitatea de deschidere a avut loc duminică, 9 aprilie 2023, ora 16.30 la Casa Sindicatelor Pitești, iar festivitatea de premiere a avut loc vineri, 14 aprilie 2023, ora 09.30 în aceeași locație.

Proba teoretică a concursului s-a desfășurat la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” Pitești, în data de 10 aprilie 2023, iar proba practică a concursului s-a desfășurat miercuri, 12 aprilie, la același colegiu.

La etapa națională din acest an au participat elevii care au ocupat locul I la etapa județeană de la clasele VIII-XII, din fiecare județ și din municipiul București. La ediția din acest an au fost prezenți 342 de elevi, însoțiți de 45 profesori, evaluați de 45 de membri ai Comisiei Centrale.

Județul Arad a fost reprezentat la clasa a XII-a de Ciprian Milian, elev la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, coordonat de Prof. Ana-Maria Botezatu.

Joi, 13 aprilie 2023, tot la colegiul amintit, a avut loc selecția lotului care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Geografie și la Balcaniada de Geografie.

Elevul Ciprian Milian a obținut PREMIUL SPECIAL acordat de Societatea de Geografie din România, premiu ce răsplătește toată munca și efortul depus în ultimul an.

Participanții la această olimpiadă au avut posibilitatea de a vizita obiective turistice, culturale, istorice și religioase din orașul lalelelor, dar s-au și deplasat în teren pe cinci trasee vizându-se cunoașterea unor particularități fizico-geografice, demografice și economice din județul Argeș.

Prof. Drd. Cătălin-Iulian Drăgan

Seminarul Teologic Ortodox din Arad