Acțiune filantropică la Secția de Pediatrie I Arad

Luni 22 mai 2023, Sectia de Pediatrie I din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Judetean Arad a primit daruri din partea Asociației Ortodoxe Sf. Mare Mc. Gheorghe Aradul Nou, ONG care funcționează cu binecuvântarea ierarhului în cadrul Parohiei Ortodoxe Aradul Nou pe planul social, filantropic și educațional.

Secția amintită este singura secție de sugari din Arad și este aflată în plin proiect de reabilitare prin purtarea de grijă a Asociației Cetatea Voluntarilor, aflată la al nouălea proiect de reabilitare în Județul Arad. Secția are peste 3000 de pacienți anual și va fi inaugurată în câteva săptămâni prin osteneala și implicarea voluntarilor susținători ai Asociației.

Darurile oferite spitalului au fost 3 mini-frigidere, 9 cuptoare cu microunde și un televizor, in valoare de 6000 lei. Bănuții au fost adunați prin colectele organizate în biserică de copiii din cadrul grupului de cateheză și creație, in urma confecționării de mărțișoare, ornamente de Paști in tehnica quilling, origami și Fimo, și colecte cu ocazia concertelor de pricesne din Postul Mare, prin purtarea de grijă a preoților parohiei. In ultimele Duminici ale Postului mare au fost susținute în biserică trei concerte de pricesne, ale unor grupuri psaltice: Ethos, Sfântul Ioan Damaschin și Andrei Criteanul, care au înălțat duhovnicește enoriașii prin piesele muzicale interpretate.

Actiunea copiilor păstrează o frumoasă tradiție de 8 ani prin care încearcă prin mânuțele lor să ajute alți copii aflați în spitale sau alte nevoi.

Aducem pe această cale mulțumiri tuturor binefăcătorilor Asociației Ortodoxe Sf. Mare Mc. Gheorghe Aradul Nou, pentru susținerea constantă a activităților social filantropice desfășurate în cadrul Parohiei Aradul Nou.

Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe Aradul Nou

https://basilica.ro/o-parohie-din-arad-a-contribuit-la-dotarea-sectiei-de-pediatrie-a-spitalului-judetean/