Revederea promoției 2013 a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Acum zece ani de zile, cea de-a 19-a promoție a studenților programului de licență, Teologie Ortodoxă Pastorală, își încheiau studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

La distanță de un deceniu de la acel moment, aceștia s-au reîntâlnit, cu vie emoție și bucurie. Festivitățile au debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în capela Facultății, adăugându-se și un parastas închinat profesorilor trecuți la cele veșnice, soborul slujitor fiind condus de părintele profesor Lucian Farcașiu. În aula magna a Facultății a avut loc următorul moment, profesorii și absolvenții și invitații acestora reunindu-se pentru strigarea catalogului și prezentarea realizărilor fiecăruia.

În deschidere, părintele decan, Pr. Prof. dr. Cristinel Ioja a salutat prezența la manifestare a Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, precum și a doamnei Rector, Ramona Lile, urându-le un „bun revenit acasă” absolvenților. În cuvântul său, acesta a mulțumit părintelui Arhiepiscop și Rectorului pentru susținerea spirituală și materială a Facultății de Teologie din Arad, astfel încât întreg ansamblul clădirilor complexului universitar teologic se prezintă astăzi într-o haină nouă și elegantă, demnă de trecutul care ne onorează. Revederea aceasta ne oferă prilejul de a observa progresul la care ați ajuns, ca dar de la Dumnezeu și ca roade ale semințelor sădite de profesori în mintea și sufletul vostru.

Directorul de departament, părintele profesor Caius Cuțaru a evidențiat bucuria de a fi prezenți în spațiul teologiei arădene, unul încărcat de o istorie bogată, care ne obligă la o valorificare în actualitate.

Părintele profesor Filip Albu, în calitate de îndrumător de an, a dat citire catalogului, invitându-i pe absolvenți să-și prezinte succint principalele înfăptuiri din viața lor profesională și familială, în deceniul scurs de la susținerea examenului de licență.

În încheiere, ÎPS Arhiepiscop Timotei și-a manifestat bucuria și satisfacția de a fi părtaș la acest moment extrem de emoționant, subliniind importanța acestei prime revederi care are o valoarea simbolică atât pentru fiecare în parte, cât și pentru școala teologică arădeană: „Din cele relatate de dumneavoastră am putut observa faptul că instrucția primită de la dascăli a rodit frumos în viața voastră, în viața Bisericii și a societății. Vă felicităm și Îl rugăm pe Milostivul Dumnezeu ca să vă sporească lucrarea spre Slava sa și împlinirea voastră în El”.

Pr. dr. Filip Albu