Bucuria revederii absolvenţilor promoţiei 1973-1978, la Seminarul teologic din Caransebeş

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian Mic,  episcopul Caransebeşului, marți 30 mai ac. a avut loc întâlnirea absolvenţilor promoţiei 1973-1978, în număr de 18, împreună cu doamnele preotese, după 45 ani de la absolvirea Seminarului teologic.

Organizată în biserica din curtea Seminarului de atunci, la care absolvenţii promoţiei au contribuit prin muncă în timpul vacanţelor de vară a anilor de studiu, festivitatea a debutat cu o rugăciune de mulţumire către Bunul Dumnezeu pentru toată darea cea bună și tot darul cel desăvârșit (Iacov 1:17) prin care copiii de atunci cu vârste de 14-15 ani, azi s-au revăzut cu o activitate pastorală de peste 40 de ani, bunici şi o parte pensionari.

După polihroniu a urmat o slujbă de pomenire a celor 11 colegi decedaţi din totalul de 42 absolvenţi, 5 ierarhi şi 13 părinţi profesori, ce vor rămâne pentru toată viaţa în amintirea fiecărui absolvent cu nădejdea revederii în biserica triumfătoare, convinşi fiind toţi că moartea nu pune capăt vieţii şi viaţa nu se termină la mormânt.

La sunetul clopoţelului, au luat loc în  bănci  fiecare absolvent cu soţia, iar dirigintele clasei Preot Prof. Univ. Dr. Sorin Cosma, prin citirea catalogului clasei a dat posibilitatea fiecăruia să- şi exprime bucuria şi emoţia revederii, invocând  cele mai deosebite momentele trăite în istorica instituție duhovnicească și academică a Caransebeșului, prezentându-și fiecare  familia, apoi activitatea pastorală.

Un gând aparte în conştiinţa tuturor s-a îndreptat către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei al Aradului şi s-a materializat printr-un mesaj scris şi expediat prin mail, după aprobarea participanţilor.

Toţi cei prezenţi si-au exprimat cuvinte de aleasă şi sinceră preţuire părintelui diriginte Prof. Univ. Dr. Sorin Cosma, care alături de ceilalţi profesori, ne-a fost un bun părinte, ne-a jalonat viaţa pastorală şi de familie pe drumul optim pentru împlinirea preoţească şi misionară, regăsindu-se permanent în slujirea fiecăruia din noi.

Reuşita acestei revederi a şaptea în cei 45 de ani de la absolvire este meritul colegului nostru Preot Itineanţu Petru, gornistul, care s-a ocupat cu responsabilitate pentru organizare în cele mai mici detalii.

La finalul festivităţii, absolvenţii  şi părintele diriginte, au fost întâmpinaţi la o masă a bucuriei revederii cu imnul academic ,,Gaudeamus Igitur

Absolvent