Cerc Pastoral Misionar în Parohia Ineu

În Duminica a IV-a după Paști, a vindecării slăbănogului de la Vitezda a avut loc în Parohia Ineu, din protopopiatul cu același nume, întrunirea preoților din cadrul Cercului Pastoral Misionar Ineu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Călin Negruț de la Parohia Gurba.

Întâlnirea, a debutat în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Ineu, păstorită de Prea Onoratul Părinte Adrian Zaha, Protopopul Ineului, unde împreună cu Părintele slujitor Dan Turean au primit vizita preoților din cadrul cercului, care au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru mulțimea de credincioși adunați la acest eveniment. Din sobor au mai făcut parte Pr. Sever Mocanu – Schit Tămand, Pr. Constantin Ilica – Parohia Apateu, Pr. Ștefăniță Muț – Parohia Seleuș, Pr. Teodor Dragoș – Parohia Bocsig Pr. Radu Belle – Parohia Chereluș, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Parohia Moțiori, Pr. Marius Braiț – Parohia Cermei, Pr. Sorin Streulea – Parohia Moroda, Pr. Casian Blaga – Schit Tămand, Pr. Răzvan Trip – Parohia Ineu Traian, Pr. Radu Constantinescu – Spital Ineu, Pr. Andrei Slăv – Parohia Berechiu, Pr. Dănuț Leahu – Parohia Mocrea, Pr. Sebastian Buntean – Parohia Șomoșcheș și Pr. Flavius Lazea – Parohia Iermata.

La momentul cuvenit, Părintele Casian Blaga de la Schitul Tămand în alese cuvinte pornind de la Evanghelia zilei, a arătat semnificația pridvoarelor de la Vitezda, acestea simbolizând cele cinci simțuri ale omului, care lucrează în viața duhovnicească încă de la Sfânta Taină a Mirungerii, atunci când omul botezat primește pecetea darurilor Sfântului Duh, îndemnând credincioșii la trăirea unei vieți cu Hristos, departe de păcat, ca să nu ne fie și mai rău.

Referatul Cercului potrivit anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română a avut ca temă „Principii și metode privind pastorația persoanelor vârstnice în viața Bisericii”, și a fost susținut de Părintele Adrian Zaha, Protopopul Ineului. În cadrul referatului părintele a arătat în mod concret cum se poate implica Biserica, prin slujitorii ei, precum și prin diferite persoane, care uneori sunt simplii voluntari, alteori persoane specializate în activitățile pe care le desfășoară având ca beneficiari persoanele vârstnice.

Părintele Protopop a mulțumit Părintelui Casian, pentru cuvântul de învâțătură, preoților și credincioșilor prezenți la această bucurie duhovnicească, întrunirea încheindu-se prin participarea la o agapă frățească oferită de parohia gazdă, unde au continuat discuțiile pe tema respectivă, bucurându-se de un real folos duhovnicesc, alături și de alte teme liturgice, bisericești.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru

Parohia Moțiori