CERC PASTORAL – MISIONAR ÎN PAROHIA ȚIPARI

Duminică, 07.05.2023, a IV–a după Paști, a fost un nou prilej de întâlnire și rugăciune a preoților și credincioșilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu – Arhiepiscop al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Daniel-Mirel Dumitru de la parohia Chișineu-Criș I.

Astfel, preoți prezenți s-au întrunit de această dată în parohia Țipari, din protopopiatul Arad, unde începând cu ora 17:00 au săvârșit Taina Sfântului Maslu. Soborul preoților slujitori a fost alcătuit din: Pr. Daniel-Mirel Dumitru – Parohia Chișineu-Criș I, Pr. Dan Viorel Albiș – Parohia Chișineu-Criș II, Pr. Cantemir Lipovanu – pensionar, Pr. Viorel Boțoc – Parohia Socodor, Pr. Cătălin Tulcan – Parohia Socodor, Pr. Ovidiu Ardelean – Parohia Șiclău, Pr. Gabriel Gosta – Parohia Șimand, Pr. Mircea Hurdea – Parohia Șimand, Pr. Adinel Popovici – Parohia Grăniceri, Pr. Gabriel Juc – Parohia Vărșand, Pr. Nicolae Vidican – Parohia Mișca, Pr. Adrian Hanțiu – Parohia Vânători, Diacon Florin Pavel și preotul paroh Mihai Oprea.

Cuvântul de învățătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Adinel Popovici de la Parohia Grăniceri, care, pornind de la textul pericopei evanghelice a acestei duminici, în care se vorbește despre vindecarea slăbănogului de la lacul Vitezda (Ioan 5, 1-15), a evidențiat virtuțile creștine, pe care omul bolnav trebuie să le păstreze în sufletul său pentru a dobândi vindecare de la Dumnezeu și anume: credința, nădejdea și dragostea. Părintele a accentuat că Biserica lui Hristos reprezintă scăldătoarea Vitezdei, unde creștinii slăbănogiți de păcatele săvârșite primesc vindecare prin Sfintele Taine, printre care se numără și Taina Sfântului Maslu.

În finalul întrunirii părintele paroh Mihai Oprea a mulțumit credincioșilor prezenți și a susținut în fața preoților referatele cu temele: ,,Despre respectul datorat persoanelor în vârstă în literatura patristică” și ,,Imnurile creștine ca formă de exprimare a adevărului revelat, în literatura patristică”, în urma cărora au urmat schimburi de opinii. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Următoarea întâlnire a Cercului pastoral-misionar Chișineu-Criș va avea loc în data de 28 mai în Parohia Chișineu-Criș I.

Pr. Mihai Oprea

Parohia Țipari