Conferință preoțească în Protopopiatul Ineu

Miercuri 3 mai, a avut loc în Biserica ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Ineu, conferința preoțească de primăvară pentru Protopopiatul Ineu. Părintele Protopop Adrian Zaha, împreună cu preoții prezenți, au avut bucuria binecuvântată de a avea cu acest prilej în mijlocul lor, pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

De asemenea, tot din partea Centrului Eparhial, au fost prezenți și părinții consilieri, Pr. Silviu Faur – Consilier bisericesc, Pr. Gheorghe Lehaci – Consilier Economic și Pr. Teodor Pavel – Consilier de Patrimoniu.

Evenimentul a debutat cu Slujba de Tedeum, urmând apoi susținerea referatelor care au fost pregătite de către o parte a preoților prezenți, pe teme conexe primei semnificații a Anului 2023 în Patriarhia Română, ca ,,Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”. Sesiunea de susținere a referatelor a fost deschisă de Părintele Protopop Adrian Zaha, urmând apoi preoții Florin Culda din Parohia Vasile Goldiș, Sorin Streulea din Parohia Moroda, Păiușan Teodor din Parohia Târnova, și Blaga Casian de la Schitul Tămand. De asemenea, în încheierea sesiunii de referate, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a pus la inima celor prezenți câteva reflecții spre folos, privind pastorația persoanelor vârstnice, apreciind conținutul și maniera de prezentare a referatelor susținute.

În ultima parte a evenimentului, Părintele Consilier Teodor Pavel de la Sectorul Patrimoniu al Arhiepiscopiei Aradului, a adus la cunoștința preoților din Protopopiatul Ineu, câteva aspecte utile spre informare, în privința responsabilităților de a administra corect bunurile imobile din parohii și totodată proiectele în dezvoltare din acestea.

Pr. Radu Constantinescu