Taberele ARC 2023: Peste 5000 de tineri români din diaspora sunt așteptați să participe

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) organizează în perioada iulie – august un proiect intitulat „Taberele ARC” 2023 destinat tinerilor români din afara țării. Programul, ce așteaptă participare din partea a peste 5000 de tineri, se află în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului.

Evenimentul va fi desfășurat în șase locații pitorești din România, și se află la a 14-a ediție.

„Sunt bucuros că lansăm Programul Taberele ARC pentru anul 2023, derulat sub egida marii personalități a lui Dimitrie Onciul, un proiect pe care echipa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni îl pregătește cu mult suflet pentru tinerii din afara țării. Am ajuns la cea de a XIV-a ediție, cea mai amplă de până acum, luând în considerare numărul de tineri care vor beneficia de o experiență de neuitat în țara mamă – nu mai puțin de 5 000”, a transmis secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

„Sper ca tinerii să se bucure de perioada pe care urmează să o petreacă în România și de toate activitățile educative, culturale și sportive pe care le-am pregătit pentru ei”.

Prin intermediul Taberelor ARC, participanții vor lua parte la o serie de activități prin care să redescopere România, să își exerseze abilitățile de comunicare în limba română și să își îmbogățească cunoștințele de cultură.


Taberele ARC 2023 se vor desfășura în perioada iulie – august, în serii consecutive de câte șapte zile, în următoarele locații:

  • Oglinzi, jud. Neamț, în perioada 03 iulie – 21 august;
  • Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud, în perioada 03 iulie – 28 august;
  • Sulina, jud. Tulcea, în perioada 03 iulie – 28 august;
  • Codrii de Aramă, jud. Botoșani, în perioadele 03 iulie – 31 iulie și 14 august – 28 august;
  • Căprioara, jud. Hunedoara, în perioada 03 iulie – 07 august;
  • Săcelu, jud. Gorj, în perioada 03 iulie – 07 august.

Înscrierile românilor din diaspora se pot face până la data de 11 mai, la misiunile diplomatice sau direct la DRP, la următoarea adresă de e-mail taberearc@dprp.gov.ro.

Toate detaliile privind condițiile de înscriere și criteriile de selecție sunt disponibile în anunțul de pe site-ul DRP.

Foto credit: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

https://basilica.ro/taberele-arc-2023-peste-5000-de-tineri-romani-din-diaspora-sunt-asteptati-sa-participe/