Grupul catehetic al Parohiei Săvârșin, premiat de Patriarhul României

Duminică, 21 mai 2023, în cadrul sărbătorii hramului istoric al Catedralei Patriarhale, după Sfânta Liturghie, a avut loc ceremonia de premiere a câștigătorilor Concursului Național Catehetic ,,Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”.

Reprezentanții fiecărui grup au fost premiați de Părintele Patriarh Daniel.

Astfel, a fost premiată fiecare echipă care a obținut Premiul I pe eparhie – un copil reprezentant al echipei respective și un coordonator – preot sau profesor de Religie sau de altă disciplină.

Câștigătorii din grupul catehetic și coordonatorii lor au primit Diploma omagială a Anului 2023. Pe lângă diplomă, copiii și tinerii câștigători au primit ca premiu și cărți publicate la Editurile Patriarhiei Române.

Din partea Arhiepiscopiei Aradului, la festivitatea de premiere a participat Grupul catehetic al Parohiei Săvârșin, coordonat de Pr. Dorin Călin Mădăluță, prof. Corina Barbă și prof. Ana Maria Popa. Acest grup catehetic a organizat proiectul ,,Săvârșinul – ulița copilăriei mele”, partener în organizarea proiectului a fost Liceul Tehnologic ,,Regele Mihai I” din Săvârșin.

Concursul a fost organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației și a avut tema „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, pentru a se încadra în contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română (2023).

Protos. Iustin Popovici