Retrospectiva Concursului Național Catehetic 2023: Premianții și organizatori au vizionat filmul competiției naționale

Premianții Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, organizat anual de Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale s-au reunit sâmbătă la Centrul de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din Capitală, pentru o retrospectivă a concursului desfășurat la nivel național.

Reprezentanții celor 33 de eparhii ale Patriarhiei Române au vizionat filmul despre proiectele câștigătoare, realizat de Trinitas TV.

La proiecție au participat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, Părintele Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale și Părintele Aurelian George Jambore, inspector la același sector.

„Am constatat că ediția din anul acesta a oferit o plajă foarte largă acțiunilor”, a remarcat părintele episcop vicar patriarhal.

„Edițiile anterioare erau țintite pe anumite obiective foarte precise. Însă ediția de anul acesta a întrunit, după cum am văzut, concursuri de muzică, seri literare, de poezie, piese de teatru, scenete, pelerinaje la mănăstiri, la sfinte moaște și foarte multe activități sociale, mai ales la căminele de bătrâni și, de asemenea, o creativitate foarte diversă.”

„De 15 ani, există o mișcare la nivelul țării, care are în centrul ei pe copil și pe tânăr: formare catehetică și biblică”, a explicat pentru Trinitas TV Părintele Mihai Pavel, inspector la Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale.

„Generații s-au întâlnit și au arătat una celeilalte că nu sunt uitate, că sunt valorizate, sunt prețuite. Acest lucru e partea nevăzută a impactului. Vizita unui copil la un centru de bătrâni nu rămâne fără impact în inima celui în vârstă”, a spus Părintele Mihai Pavel.

Ediția din acest an a Concursului Național Catehetic a fost dedicat tinerilor, dar a pus în valoare înțelepciunea și experiența vârstnicilor.

Anul 2023 a fost declarat în Patriarhia Română Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

https://basilica.ro/retrospectiva-concursului-national-catehetic-2023-premiantii-si-organizatori-au-vizionat-filmul-competitiei-nationale/