Revederea promoției 2013 a Seminarului Teologic Ortodox din Arad

La 10 ani de la finalizarea studiilor  din cadrul Seminarului Teologic Orotdox din Arad, absolvenții s-au întâlnit într-un cadru festiv în prezența Întâistătătorului Arhiepiscopiei Aradului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu și a părinților profesori.

Acest eveniment a debutat prin săvârșirea slujbei de Tedeum prin care foștii elevi seminariști, împreună cu corpul profesoral, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Timotei au adus mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra acestora. La finalul slujbei, preotul Avram Florin a rostit în numele absolvenților un cuvânt de mulțumire și recunoștință adresat celor care au contribuit în chip real la progresul intelectual și duhovnicesc al acestora. Întâi a îndreptat cuvânt de mulțumire chiriarhului Arhiepiscopiei Aradului, menționând legătura părintească care există între Școlile Teologice arădene și Părintele Arhiepiscop Timotei, de numele căruia se leagă înființarea acestora. Mai apoi a mulțumit fiecărui profesor prezent pentru contribuția adusă în vederea formării absolvenților acestei instituții de prestigiu.

Părintele Arhiepiscop a transmis un cuvânt de suflet, creionând bucuria de a fi împreună și totodată rolul pe care fiecare dintre cei prezenți trebuie să îl asume în contemporaneitate, unii fiind slujitori ai sfintelor altare, alții profesori de religie, iar alții exercitându-și misiunea în alte domenii, dar fiind caracterizați de calitatea de teologi pe care au dobândit-o pe parcursul celor 4 ani de teologie.

Un moment emoționant a fost cuvântul împărtășit de către fiecare profesor, iar mai apoi a urmat cuvântarea P.C. Părinte Consilier Teodor Pavel (dirigintele clasei în primii trei ani), precum și citirea catalogului de către P.C. Părinte diriginte Codin Șimonca Oprița, când absolvenții  prezenți  au subliniat câteva  aspecte importante care s-au petrecut în cei 10 ani care au trecut.

A fost o întâlnire de suflet și pentru suflet caracterizată prin trei aspecte: împlinire, recunoștință și comuniune.

Pr. Florin Ioan Avram