Cerc pastoral-misionar în Parohia Andrei Șaguna

Marți, 30 mai 2023, Parohia Andrei Șaguna, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.                                                                                

Întrunirea a început la ora 17, în biserica parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Adrian Mariș, preot paroh la Parohia Andrei Șaguna. În referatul prezentat, ,,Îmbătrânirea populației și drama bătrâneții, părintele Adrian Mariș a vorbit despre bătrânețe, ca realitate biologică, despre statutul bătrânului în Sfânta Scriptură, dar a prezentat și aspectul sociologic, pe baza studiilor de specialitate, despre bătrâni. A făcut referire și la felul în care este bătrânețea și bătrânii sunt preocupări prioritare ale clasei politice în mai multe țări europene, aducând date exacte despre activitățile și latura activă a vieții celor vârstnici.

La finalul discuţiilor, preotul paroh, Adrian Mariș, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Preot Adrian Crainic